Dafi.

ARAMINTA, "DAFI".
Shetlanninlammaskoira, narttu.
s. 11.5.2012
i. Shandy's Line of Fire
e. Bumtsi Bum My Fair Lady
Dafi KoiraNetissä.


Dafi muutti omakseni pitkän harkinnan ja piinallisen odotuksen saattelemana kesällä 2012. Alusta asti oli selvää, että neiti ei ole sheltti helpoimmasta päästä ja luonnetta tyypiltä löytyy vaikka muille jakaa.  Tällä pienellä shelttineidillä on pientä kokoaan kompensoimassa suuri ego ja sydän täynnä kultaa.

Harrastuskaverina Dafi on tähän käteen paras mahdollinen, palautteen saankin treeneissä koutsiakin varmemmin koiralta itseltään. Tällä hetkellä kisataan rallytokossa AVO-luokassa ja treenataan rallytokoa ohjatusti kerran viikossa. Koulutustunnus RTK1 saatiin ennen lajin virallistumista, joten sitä ei jalostustietojärjestelmässä näy. Laji on meidän molempien mielestä ihan superhauskaa ja viihdytään treeneissä paremmin ku hyvin. Koira kehittyy tässä älyttömän nopeasti ja tekeekin jo VOI ja MES-luokkien liikkeitä innoissaan. Kisaamisessa ollaan kohdattu yksi iso kompastuskivi, ohjaajan hermot. Kun ohjaajalle saatais kisahermot, vois kisaaminenkin joskus onnistua. ;)

Toisena harrastuksena surullisenkuuluisa agility. Koiralla riittää vauhtia, virtaa ja intoa vaikka mihin, mutta valitettavana jarruna toimii ohjaaja. Kädetön, kaksi vasenta jalkaa omistava täysin kokematon ohjaaja yrittää kovasti kehittää itseään ja elättelenkin toiveita että joskus päästäisiin kisakentille asti. Tähän mennessä menestystä on niitetty lähinnä möllikisoissa, joissa käydään sillointällöin pitämässä hauskaa. :) Agilitya treenataan ohjatusti kerran viikossa ja kehitystä on onneksi tapahtununut. Kisakentät olisi mahdollisesti valloitettava keväällä 2015.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti