sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Mölliviikonloppu!

Tää viikonloppu onkin sujunut hyvin agimöllien parissa. Kyllä toi agility on rallytokon tavoin ihan meidän juttu! :)

Ensin oltiin Lauantaina WECA:n Tammiepiksissä ja käytiin pyörähtämässä kahteen kertaan mölliradalla. Ensimmäiseltä radalta otettiin hylsy, Dafi päätti mun huutamisesta huolimatta suunnistaa lähimmälle hypylle. Toisella yrityksellä koiralla oli korvat auki, se kohta ohitettiin sujuvasti ja jatkettiin oikealle hypylle. Lähestulkoon yhtä sujuvasti ohitettiin kuitenkin myös puomin kontakti, joten siitä tuloksena 5 virhepistettä. Jälkimmäisen yrityksen voi kurkata TÄSTÄ LINKISTÄ! Ihanneaika tuolle radalle oli 40s, Dafin aika 21,89. Etenemäksi koiralle saatiin tuolle radalle melkein 4,5m/s.


Tänään otettiin suunnaksi Panelia ja RKS:n possuepikset. Sama jatkui, möllirata kahteen kertaan. Kuvio toistui samana kuin eilen, ekalla yrityksellä tyritään oikein kunnolla, mutta toiselle aukaistaan korvat. Harmittavasti kuitenkin toisella yrityksellä Dafi sujahti puomilta putkeen, vaikka piti jatkaa hypyille. Siitä hyl/5vp. Siitä huolimatta oltiin minimöllien kolmansia ja kauheesti saatiin ihmettelyjä koiran nopeudesta. Sähäkkä pikkumusta. <3 Videolta näkee aika hyvin sen, kuinka paljon mulla on vielä ohjaajana kehitettävää. Onneksi virallisiin ei oo mikään kiire!Kaikenkaikkiaan huikea agiviikonloppu, oon tosi tyytyväinen meidän tuloksiin. Ja varsinkin siihen, ettei Dafia kiinnostanu kumpanakaan päivänä toiset koirat, ihmiset eikä mikään muukaan häiriö. Koiraneiti pysyi lähdössä liimattuna siihen asti, kun annoin luvan. Kyl me täältä vielä tullaan!

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa parempaan suuntaan ollaan menossa! :) Ollaan päästy yhden huippukouluttajan treeneihin, ni on heti edistytty edes vähän!

   Poista
 2. Sullapa on komea agilitykki, onneksi olkoon! :) Lujaa menee ja siksipä sä oot myöhässä sen kanssa :D Toivottavasti joku pystyy näyttämään sulle miten tehdään oikeaoppinen valssi, niin pystyt kertomaan koiralle jo ennen ponnistamista mihin käännytään, sillä noi kaikki virheet meni kyllä täysin sun piikkiin :) Jos et vielä tiedä syytä miksi koira sujahti puomilta putkeen niin kerronpa samalla senkin nyt kun aloin pätemään... eli sun liike pysähtyy ja seisot putken suulla niin koira luulee sun ohjausta pakkovalssiksi putkelle. Jos olisit jo lähtenyt ajoissa liikkeelle kohti loppusuoraa niin ei tuo koira olisi edes huomannut koko putkea ;) Ja vielä jos saa antaa rakentavaa palautetta, niin kontakteilla, ei oman käden tarvitse mennä koiran korkeudella, vaan koitappa ens kerralla treeneissä mitä tapahtuu jos vaan juokset LUJAA kontaktin vierellä ja kädet menee kuten normaalisti juostessa ;) Ei se koira ala vaihtamaan puolta kontaktin aikana ja sun oma liikkuminenkin helpottuu samalla.
  Näillä kommenteilla ei ollut sitten millään tavalla latistaa, vaan pikemminkin auttaa eteenpäin (en mä kommentois jos mua ei kiinnostais). Vain palautteen kautta voi oppia kehittyä ja itse ainakin olen kiitollinen kaikille, jotka meille ovat antaneet ja antavat palautetta. Ilman palautetta en olisi mitään. Palaute on lahja ;) Tsemppiä jatkoon! PS: Missä muuten treenaatte ja kenen opissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjan paljon kommentista! :) On aina kiva saada palautetta sellaiselta, joka paremmin niitä virheitä osaa bongata. Toi mun ohjaaminen on sellasta harakkahyppelyä ja siipien räpyttelyä kyllä, että naureskelen itsekin. Vähän kun sais rauhallisuutta ja luottoa koiraan, ni sekin auttais varmasti! :D Kerkesinkin jo yhdeltä meidän koutsilta kyselemään, miksi koira tuonne putkeen sujahti ja ihan saman "diagnoosin" sain sieltäkin. Aina oppii uutta! :)

   Me ollaan aloitettu meidän "agilityura" viime kesänä Hirvee Harmikoiralla, Niemisen Susannan opissa. Sit tuli synkkä syksy ja agility jäi hetkellisesti tauolle. Joskus alkutalvesta päädyttiin liittymään wecan jäseniksi ja käytiin sit treenailemassa omatoimisesti, kun ei ryhmäpaikkaa saatu. Joskus satunnaisesti päästiin ohjattuihin treeneihin, kun ryhmissä oli peruutusten vuoksi tilaa. Nyt ollaan sit saatu ryhmäpaikka wecalta, mutta tuntuu välillä etten saa sieltä mitään irti. :/ Siksipä ollaankin ruettu kyttäämään irtotunteja Mäkelän Reetalta, jonka opetustyyli ja treenit on sopinu meille paremmin ku hyvin! Reetan kanssa ollaan päästy edes tähän pisteeseen ja nyt opetellaankn sitä, kuinka pystyn toimimaan tuon suhteellisen nopean koiran kanssa niin, etten olis ihan koko aikaa myöhässä. ;)

   Poista
  2. Satunpa tuntemaan Reetan, joten olette hyvissä käsissä ;) Reetta on parhaimmat oppinsa lunastanut samasta paikasta mistä minäkin. Tsemppiä jatkoon! Pääset aivan varmasti kartalle nopean koirasi kanssa kun jaksatte treenata ahkerasti ja opit ennakoimaan sen kanssa :)

   Poista